Sabiha Hanım 1980 yılında öldüğünde, ardında 1 erkek, 4 kız çocukla; 4'ü kız, 10 torun bıraktı.... Kızları ve kız torunları O'ndan öğrendiklerini, aynen onun yaptığı gibi yani 80-100 yıl önceki gibi yapmaya devam ediyor ve eski damak tadlarını yaşatıyor... Dilerseniz şimdi torunlarından SEVİN ÖNAL'ın mutfağına uğrayalım birkaç örneği Ondan öğrenelim...
İĞLEK REÇELİ
KUZU ETLİ ENGİNAR YEMEĞİ
SARMAŞIK veya TİLKİ KUYRUĞU
KAVURMASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Erdal Abi
sitene uzun süredir bakmamıştım
böyle güzel yemek tarifleri, üstelik resimli.
Yazarlıktan sonra sanırım aşçılık sırada var gibi.
Çok güzel olmuş, ayrıca sevin abla'nında ellerine sağlık.
Erdal abicim
Sevin ablamın ellerine, seninde anlatımına sağlık...Bir gün nasip olursa bu güzelim yiyecekleri ellerinizden tatmak isterim. Harika Ege işi emekler...Çok teşekkürler. vehbi
Erdal Bey merhabalar;
Uzak kaldığım karşıyakam hakkında araştırma yaparken blog sitenizi buldum.
birçok kısmını gözlerim dolarak okudum, 29 yıl yaşadığım karşıyakadan 1,5
yıldır ayrıyım,
maalesef istanbulda yaşamak zorunda kaldım ( Turyağ kapandığı için)
Sizlere göre yaşım küçük olsada, yazdıklarınızda kendimden birşeyler
buldum.
Enson Kedirgen( Tilki kuyruğu) tarifinide okuyunca bir merhaba demek
istedim.
Bundan sonra blog sayfanızın yakın bir takipçisi olacağım.
Sevgi ve Saygılarımla
Aydın Baran
Financial Operations- Controlling Turkey
Erdal abi yemeklerine resimli anlatımlı olarak bakınca insanın inanırmısın iştahı bir başka kabarıyor. Sayfa için ellerine sağlık teşekkür ederim.
ENİS AKDAĞ
Sevgili Erdal Ağabey,
Merhaba. Öncelikle değerli Sevin Hanıma teşekkür ediyoruz, ellerine sağlık. Bu sarmaşık var ya, bu sarmaşık; Aydın-Nazilli dolaylarında sarmaşığa eniş denir. Bu eniş, yumurtalı pişirildiğinde yanında enine kesilmiş pırasa çiğ olarak yenirse, hele hele incecik cam kadehte rakıya da eşlik hakkı tanınırsa tad doruğa çıkar.
Afiyetle, saygılarımla,
Lütfü Dağtaş
Yorum Gönder