29 Aralık 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Yarım bardak
Zeytinyağı
Büyükçe
Bir tavaya
Konur.



Orta irilikte
4-5 kuru
soğan ve
5-6 tane
taze soğan
çam fıstığı
ilave
edilerek
tavada
öldürülür.






Daha
Sonra
2 su bardağı
pirinç
yıkanarak
ilave
edilir.







Tavada
Pirinçler
Top-top
Olmaya
Başlayınca
Kuşüzümü
2 adet
domates
½ kaşık
salça
ilave
edilir,
(Domates
mevsimi
değilse
salça
1 kaşık
olarak
konur.
bu arada
½ su bardağı
sıcak
su konur.)








Daha sonra
1 çay kaşığı tuz,
½ tatlı kaşığı
karabiber,
1 tatlı kaşığı
yeni bahar,
1 tatlı kaşığı
toz şeker,
bolca
kuru veya
mevsimi ise
taze nane
konularak
hazırlanan iç
iyice karıştırılır.








Ocak
Kapatıldıktan
Sonra
Maydanoz-
Dereotu
İlave edilir.








Diğer
Tarafta
Yaprak
Salamura ise
2-3 kez yıkanır.








Sıcak
Suya
Batırılıp-
Çıkarılarak
Haşlanır.







Hazırlanan
İç
Yapraklara
Tek-tek
Fotoğraflarda
Görüldüğü
Gibi
Sarılır.








Tencereye
Sıralanır.
İşlem
Bittikten
Sonra
Sarmaların
Üzerine
Bir cam
Veya porselen
Tabak
Kapatılarak
Orta
Ateşte
20-25
dakika
pişirilir.







Biz
Bu yemeği
Üzerine
Sarımsaklı
Yoğurt
Koyarak,
Taze soğan
Ve roka ile
Yemeyi severiz.





AFİYET OLSUN.


SEVİN HANIMIN NOTU;

Aynı yemek kıymalı olarak da yapılır..
Ancak o zaman kıyma ve
pirinç de dahil olmak üzere harcın içerisine
konan tüm malzemeler
(Nane hariç) çiğden konulur ve iyice
harmanlandıktan sonra
sarma işlemine geçilir.
Biz KIYMALI YAPRAK SARMASI’ nı
tüketirken
üzerine sarımsaklı
bol yoğurt ilave eder. Onunda
üzerine salçalı-kırmızı
biberli kızdırılmış
zeytinyağı gezdiririz…


















--------------------------------------GERİ DÖN------------------------------------------------

Hiç yorum yok: