30 Aralık 2009 Çarşamba

ŞEVKET-İ BOSTAN YEMEĞİ




Yarım kilo
Şevket-i Bostan
Fotoğraflarda
Görüldüğü gibi
Ayıklanır,
Doğranır ve
Yıkanır.



Tencereye
2 yemek
kaşığı
becel
margarin yağı
veya bir çay
bardağı
mısırözü yağı
konur.




Rondodan
Geçirilmiş
2 orta boy
soğan
yağda
öldürülür.




300 gr kadar
kuzu eti
çiğden
ilave edilir.




Daha sonra,
Mevsimi ise
Doğranmış
2 orta boy
domates ile
birlikte
yarım yemek
kaşığı
salça,
1 çay kaşığı tuz,
yarım
tatlı
kaşığı
karabiber,
ilave
edilir.





Daha
Sonra
Önceden
Doğranmış
Şevket-i
Bostanlar
İlave edilir.
Ve iyice
Karıştırılır.





2,5 su bardağı
su konularak
düdüklünün
kapağı
kapatılır.




15 dakika
pişirilir.


TERBİYESİ;
Pişen yemek
Başka bir
Tencereye
Alınır.




1 adet yumurta
çırpılır.
Yarım limonun
Suyu ilave
Edilerek
Çırpmaya
Devam edilir.




Karışıma 3-4
Yemek kaşığı
Su ilave
Edilir.




Daha sonra
Karışıma
Yemeğin
Suyundan
5-6 yemek kaşığı
su eklenerek
elde
edilen karışım
pişen
yemeğin
üzerine
dökülür
ve
karıştırılarak
işlem tamamlanır.





AFİYET OLSUN

SEVİN HANIMIN
NOTU;


Şevket-i bostan
Pazarlarda
Suyun içinde
Satılır.
Satın aldıktan
Sonra
Mutlaka torbanıza
Su ilave
Ettirmelisiniz.



Evinize
Geldiğinizde de
Bir tencereye
Bolca su doldurup,
Suyun içinde
Pişirinceye
Kadar korumanız
Gerekir.
Yoksa şevket-i
Bostan
Kısa sürede
Kararır ve
Yemeğin
Görselliği
Hoş olmaz…
Ayrıca
Satın alırken
çok kalın,
Etli ve hatta
Rengi sararmış
Olan
Şevketi bostanları
Tercih etmeyin..
Renği ne kadar
Beyaz olursa
O kadar
Makbuldür…



--------------------------------------GERİ DÖN------------------------------------------------

1 yorum:

Adsız dedi ki...

istanbul'da bulunur mu acaba...biraz dolaşayım özel amaçlas pazarı :)