
Pek fazla
İri olmayan
İğlekler
Tercih edilir.
(Resim-1)
İğlekler
Uçlarındaki
Sivrilik
Kaybolmayacak

Ve.. yıkanır.
(Resim- 2 ve 3)
Bir yanda
Tencerede
Bolca su
Kaynatılır.
Soyulan
İğlekler
Hepsi birlikte
Kaynayan suya
Atılarak, 3-4
Dakika

(Resim- 4)
Haşlama
Sırasında
Karıştırılarak
İğleklerin
Sıcak suyla
Teması
Sağlanır.
Diğer
Tarafta
Mutlaka !!!!..

Bir çay
Kaşığı
Göztaşı
( Attarlarda
satılır)
2 litre kadar
suda
eritilir.
( Resim- 5)
Ocaktan
İndirilen

Ilınınca
Hafifçe
Sıkılarak
( Resim-6)
Göztaşlı
Suya
Atılır. Bu
Suda
25-30 dakika
bekletilir.
Sonra her

Sıkılarak
( Resim- 7)
8-9 su yıkanır.
ŞURUBU;
Bir kilo
İğleğe;
6 su bardağı

3,5
su
bardağı
su ilave
edilerek
şurup
hazırlanır.
Ve..leblebi
Büyüklüğünde
Limon
Tuzu eritilerek
Şuruba ilave
Edilir.

Kaynayan
Şuruba
Hazırlanan
İğlekler
Atılarak
5 dakika
kaynatılır.
Ve
Şuruptan
Alınır..
( Resim-8)

Şurup
20 dakika
daha
kaynatılarak
koyulaştırılır..
Öteyanda
Çiğ
Yerfıstıkları
Kabukları
Soyularak
İkiye

Ve ..her
İğleğin
Poposuna
Yarım fıstık
Sokularak
İşlem
Tamamlanır.
(Resim- 9-10)
Hazırlanan
İğlekler
Kavanoza
Doldurulur…

Soğuduktan
Sonra
Üzerine
Dökülerek
Hazır
Hale
Getirilir..
( Resim- 11)
AFİYET OLSUN…
( Resim- 12 )

ÖNERİ; Reçel Uzun süre Bekleyecekse; İğlek Reçeli Kavanozu Ya vakkumlanmalı Veya Buz Dolabında Saklanmalıdır…
------------------------------------------Geri Dön----------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder