29 Aralık 2009 Salı

SARMAŞIK veya TİLKİ KUYRUĞU KAVURMASI..



Mart ayının
İkinci yarısından
İtibaren
Pazarlarda
Satılmaya
Başlanan
Sarmaşık
( Resim-1 )
veya onun
bir benzeri olan
bizim tilki
kuyruğu
dediğimiz
( Resim – 2 )
Bitkinin.. Biz
Tilki kuyruğu
Cinsini, tercih
Ederiz.
Çünkü
Diğerinin tadı
Biraz..acımsıdır


Tilki
kuyruklarının
Tepe
noktasından
8-10 cm’lik bölümü
alınır…
( Resim – 3 )


ve 1,5 – 2 Cm’lik
uzunlukta
doğranır..
( Resim – 4 )


Daha önceden
Doğranan
Bolca
miktardaki
Taze soğanla
( Resim – 5 )
tavada
Harmanlanarak
Zeytinyağı
İlave
Edilir.


Üstü kapalı
Olarak
Kısık ateşte
15-20 dakika
kavrulur..
( Resim – 6 )


Piştikten
sonra
tuz ve
kırmızı
toz biber
eklenir…


yenileceği
zaman
üzerine
yumurta
kırılır…
( Resim – 7 )


Zevke göre
üzerine
Acı pul
Biber
Dökülerek
Yenilir…
( Resim – 8 )






AFİYET OLSUN..























--------------------------------------GERİ DÖN------------------------------------------------

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bir sonraki kahvaltıda bulabilir miyiz acep? Mart ayına denk getirelim :)) sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bizdeki ismi tilikşen.Yani muğladaki ismi. Bu ot kuşkonmazın yabanisidir. İstanbulda mayıs ayında bol bulunuyor. Ege dağlarından daha bol. Herkese Afiyet olsun.(Marketten kilosu 50 tlye alıp sadece haşlanıp zeytinyağlı soslanır diyenrede ayıplıyorum bilmeden atıyorlar.)