
Yarım kilo
Kuzu eti
haşlanır,
Bir kenara
Konur.

Demet halinde
Satılan
Yumurta
Büyüklüğünde
Enginarlardan
Bir veya iki
Demet alınır.
( Resim-1)

Dış
Kabuklarından
7-8 adet
yolunarak
temizlenir..
( Resim-2)

Büyüklüğüne
Göre 2’ye
Veya 4’e
Bölünür..
(Resim- 3)
pek olmaz ama..
varsa

tüylü
kısım
temizlenir…
( Resim-4-5)
Kararmaması
İçin önceden
Hazırlanan

Suya atılır..
( Resim-6)
Birkaç adet
İri olmayan
birkaç
Patates
Soyulduktan
Sonra4’e

Enginarlara
İlave edilir..
( Resim-7)
Bir taraftan
Bolca taze
Soğan
Doğranır ve
Tencerede

hafifçe
Döndürülerek
( Resim-8-9-10)
Haşlanan
Etler ilave
Edilir.
( Resim-11)

Önceden
Hazırladığımız
Enginarlar,
Patatesler
Bolca
Dereotu,
Yarım limon
Suyu

Tuz ilave
Edilir..
( Resim-12)
Harcın
Üzerine
Haşladığımız
Et suyundan
2,5 bardak
Konularak
orta
ateşe
Verilir…
Pişme
Süresi
Yaklaşık
30 dakikadır..
( Piştiğini
anlamak
için enginarın
yaprağından
çekilir…
kolay
kopuyorsa
pişmiştir..)

( Resim- 13)
--------------------------------------GERİ DÖN------------------------------------------------
1 yorum:
Buna yorum yapmadan geçemem,çünkü 5.kuşak Karşıyakalı olrak enginarın kabuklarıyla yapıldığını ve özellikle kabukları sıyırmanın esas olduğunu biliyorum ve hep bu şekilde yani dolması yapılarak yenilen güzel bir sebze.Üstüne de bir bardak su içerseniz tatlı gelir.
Yorum Gönder