4-5 kuru soğan
doğranır.
içine küner
(Çam fıstığı)
konur.
beraberce
kavrulur.
çiçeğin
çokluğuna
veya azlığına
göre,
1,5 - 2 su
bardağı pirinç
ilave edilerek
kavurmaya
devam
edilir.
pirinçler
top,top
olmaya
başlayınca
irice
2 domates
ve yarım kaşık
domates
salçası
konur.
kuşüzümü
yenibahar
karabiber
ve bir
tatlı
kaşığı
şeker,
kuru veya
yaş nane
ile
maydanoz
ilave
edilerek
karıştırılır.
ve
kabak
çiçekleri
fotoğraflardaki
gibi
doldurulur.
Tencereye
sıralanır.
2 su
bardağı
pirinç
konmuşsa
2 iki su
bardağı
su konularak
orta
ateşte
pişirilir.
afiyet olsun..
ÖNERİ; Böyle bir şansınız varsa,
içini akşamdan
hazırlayın sabah'ın
erken saatlerinde
kabak çiçeklerini kendiniz
toplayın ve hemen
dolmanızı doldurun; Çünkü gün
ışıdıktan 3-4 saat sonra
kabak çiçekleri kapanır.
Açmak isterken kırılır ve işiniz
zorlaşır...
İkincisi kabak bitkisinde kabak
veren ve vermeyen(yoz) çiçekler olur.
dolma için yoz olanları tercih edin..
içini akşamdan
hazırlayın sabah'ın
erken saatlerinde
kabak çiçeklerini kendiniz
toplayın ve hemen
dolmanızı doldurun; Çünkü gün
ışıdıktan 3-4 saat sonra
kabak çiçekleri kapanır.
Açmak isterken kırılır ve işiniz
zorlaşır...
İkincisi kabak bitkisinde kabak
veren ve vermeyen(yoz) çiçekler olur.
dolma için yoz olanları tercih edin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder