4-5 kuru soğan
doğranır.içine küner
(Çam fıstığı)
konur.
beraberce
kavrulur.
çiçeğin
çokluğuna

veya azlığına
göre,
1,5 - 2 su
bardağı pirinç
ilave edilerek
kavurmaya
devam
edilir.pirinçler
top,top
olmaya
başlayınca
irice
2 domates
ve yarım kaşık

domates
salçası
konur.
kuşüzümü
yenibahar
karabiber
ve bir
tatlıkaşığı
şeker,
kuru veya
yaş nane
ile
maydanoz
ilave

edilerek
karıştırılır.
ve
kabak
çiçekleri
fotoğraflardaki
gibi
doldurulur.Tencereye
sıralanır.
2 su
bardağı
pirinç
konmuşsa
2 iki su

bardağı
su konularak
orta
ateşte
pişirilir.
afiyet olsun..
ÖNERİ; Böyle bir şansınız varsa,içini akşamdan
hazırlayın sabah'ın
erken saatlerinde
kabak çiçeklerini kendiniz
toplayın ve hemen
dolmanızı doldurun; Çünkü gün
ışıdıktan 3-4 saat sonra

kabak çiçekleri kapanır.
Açmak isterken kırılır ve işiniz
zorlaşır...
İkincisi kabak bitkisinde kabak
veren ve vermeyen(yoz) çiçekler olur.
dolma için yoz olanları tercih edin..



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder