29 Aralık 2009 Salı

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI


4-5 kuru soğan

doğranır.

içine küner

(Çam fıstığı)

konur.

beraberce

kavrulur.

çiçeğin

çokluğuna

veya azlığına

göre,

1,5 - 2 su

bardağı pirinç

ilave edilerek

kavurmaya

devam

edilir.

pirinçler

top,top

olmaya

başlayınca

irice

2 domates

ve yarım kaşık

domates

salçası

konur.

kuşüzümü

yenibahar

karabiber

ve bir

tatlı

kaşığı

şeker,

kuru veya

yaş nane

ile

maydanoz

ilave

edilerek

karıştırılır.

ve

kabak

çiçekleri

fotoğraflardaki

gibi

doldurulur.

Tencereye

sıralanır.

2 su

bardağı

pirinç

konmuşsa

2 iki su

bardağı

su konularak

orta

ateşte

pişirilir.

afiyet olsun..



ÖNERİ; Böyle bir şansınız varsa,

içini akşamdan

hazırlayın sabah'ın

erken saatlerinde

kabak çiçeklerini kendiniz

toplayın ve hemen

dolmanızı doldurun; Çünkü gün

ışıdıktan 3-4 saat sonra

kabak çiçekleri kapanır.

Açmak isterken kırılır ve işiniz

zorlaşır...

İkincisi kabak bitkisinde kabak

veren ve vermeyen(yoz) çiçekler olur.

dolma için yoz olanları tercih edin..

Hiç yorum yok: