Yarım kilo
Şevket-i Bostan
Fotoğraflarda
Görüldüğü gibi
Ayıklanır,
Doğranır ve
Yıkanır.
Tencereye
2 yemek
kaşığı
becel
margarin yağı
veya bir çay
bardağı
mısırözü yağı
konur.
Rondodan
Geçirilmiş
2 orta boy
soğan
yağda
öldürülür.
300 gr kadar
kuzu eti
çiğden
ilave edilir.
Daha sonra,
Mevsimi ise
Doğranmış
2 orta boy
domates ile
birlikte
yarım yemek
kaşığı
salça,
1 çay kaşığı tuz,
yarım
tatlı
kaşığı
karabiber,
ilave
edilir.
Daha
Sonra
Önceden
Doğranmış
Şevket-i
Bostanlar
İlave edilir.
Ve iyice
Karıştırılır.
2,5 su bardağı
su konularak
düdüklünün
kapağı
kapatılır.
15 dakika
pişirilir.
TERBİYESİ;
Pişen yemek
Başka bir
Tencereye
Alınır.
1 adet yumurta
çırpılır.
Yarım limonun
Suyu ilave
Edilerek
Çırpmaya
Devam edilir.
Karışıma 3-4
Yemek kaşığı
Su ilave
Edilir.
Daha sonra
Karışıma
Yemeğin
Suyundan
5-6 yemek kaşığı
su eklenerek
elde
edilen karışım
pişen
yemeğin
üzerine
dökülür
ve
karıştırılarak
işlem tamamlanır.
AFİYET OLSUN
SEVİN HANIMIN
NOTU;
Şevket-i bostan
Pazarlarda
Suyun içinde
Satılır.
Satın aldıktan
Sonra
Mutlaka torbanıza
Su ilave
Ettirmelisiniz.
Evinize
Geldiğinizde de
Bir tencereye
Bolca su doldurup,
Suyun içinde
Pişirinceye
Kadar korumanız
Gerekir.
Yoksa şevket-i
Bostan
Kısa sürede
Kararır ve
Yemeğin
Görselliği
Hoş olmaz…
Ayrıca
Satın alırken
çok kalın,
Etli ve hatta
Rengi sararmış
Olan
Şevketi bostanları
Tercih etmeyin..
Renği ne kadar
Beyaz olursa
O kadar
Makbuldür…
--------------------------------------GERİ DÖN------------------------------------------------
1 yorum:
istanbul'da bulunur mu acaba...biraz dolaşayım özel amaçlas pazarı :)
Yorum Gönder